HİBRİT VE YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE İLGİLİ DUYURU

Yüksekokulumuz Yönetim Kurulu Kararları,

Uçak Teknolojisi Programı ile ilgili olarak öğretim elemanlarından alınan görüşler neticesinde ve Uçak Teknolojisi Programı'nın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) akreditasyonunu olması, SHGM'nin pratik eğitimlerle ilgili yayınlamış olduğu UED – 2023/3 Hava Aracı Bakım Personeli Uzaktan Eğitim Genelgesi gereğince Uçak Teknolojisi Programında uygulamalı eğitimlerin yüz yüze yapılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda Nisan ayına ertelenen uygulamalı eğitimler de dahil olmak üzere kalan haftalarda dersleri veren öğretim elemanları tarafından koordineli olarak uygulamalı eğitimler yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Yükseköğretim Kurumu'nun almış olduğu karar ve Üniversite senatomuzun kararı gereği yüz yüze eğitimlerde devam şartı aranmaktadır. Bu kapsamda uygulamalı eğitimleriniz ile ilgili dersi veren öğretim elemanları ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca hibrit olarak yürütülen teorik derslerde yüzyüze devam zorunluluğu olmamakla birlikte, senkron olarak online derslerde öğrencilerden mevzuatta belirtilen* devam koşulları aranacaktır.

Uçak Teknolojisi Programı’nda yer alan teorik derslerin ise ilgili genelge gereği senkron olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ile ilgili olarak öğretim elemanlarından alınan görüşler neticesinde programda yer alan teorik derslerin hibrit olarak gerçekleştirilmesine, uygulamalı eğitimlerin ise ödev, proje vb. yöntemlerle değerlendirilmesine karar verilmiştir. Ayrıca hibrit olarak yürütülen teorik derslerde yüz yüze devam zorunluluğu olmamakla birlikte, senkron olarak online derslerde öğrencilerden mevzuatta belirtilen* devam koşulları aranacaktır.

Güncel Haftalık ders programı internet sayfamızda paylaşılmıştır.

* Senkron gerçekleştirilen teorik derslere katılamayan öğrencilerin ders kayıtlarını dersin gerçekleştirdiği tarihten itibaren 5 güne kadar izleme şartı vardır.