EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURU DUYURUSU

Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği – Havacılık Meslek Yüksekokulu

EĞİTİM DESTEĞİ KOMİSYONU

EĞİTİM DESTEĞİ GENEL BAŞVURU DUYURUSU

Yüksekokulumuz öğrencilerine sınırlı sayıda aşağıda belirtilen Eğitim Desteği (Burs) imkânları sağlanmıştır. Başarılı ve ekonomik yetersizlikleri bulunan öğrencilerimize 9 ay süre ile 1000 TL/Ay tutarında karşılıksız eğitim desteği verilecektir. Başvurular duyurulan Havacılık MYO Eğitim Desteği Kriterlerinde belirtilen şartlar göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Başvuru formlarına havacilikmyo.ege.edu.tr bağlantıyı tıklayarak veya sitemiz öğrenci işleri menüsü altındaki formlar ve belgeler bölümünden ulaşabilirsiniz. Başvuru formları doğru ve eksiksiz olarak doldurulduktan sonra yazıcıdan çıktıları alınacak, fotoğrafları yapıştırılıp imzalanacak ve ek (öğrenci transkripti veya ÖSYM Sonuç Belgesi) ile birlikte Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edilecektir.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

1. Bütün programlar için başvurular 28 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 12 Ekim 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.
  2. Adaylardan başvuru sırasında, başvuru formu ve ek (öğrenci transkripti veya ÖSYM Sonuç Belgesi) dışında evrak istenmemektedir.
  3. Mülakatların 19 Ekim 2022 tarihinde saat 14:00’da Yüksekokulumuz Toplantı Salonunda yapılması planlanmaktadır.
  4. Eğitim Desteği Komisyonunca başvuru formlarından yapılacak ön değerlendirme ve mülakat sonuçlarına göre sıralama yapılarak belirlenecek asil ve yedek adayların listesi 26 Ekim 2022 tarihinde duyurulmasına çalışılacaktır.
  5. Asil listede yer alan adayların başvuru formunda beyan ettikleri bilgileri doğrulayan ilgili evrakları ve İş Bankası Ege Üniversitesi Kampüs Şubesinde açtıracakları banka hesap cüzdanlarının üzerinde IBAN bulunan sayfasının fotokopisini 02 Kasım 2022 tarihine kadar Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihte evraklarını teslim etmeyenlerin yerine yedek listedeki öğrenciler alınacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Zorunluluk hallerinde takvimde değişiklikler olabileceği için duyuruları düzenli olarak takip ediniz.

SAĞLANAN EĞİTİM DESTEKLERİ

• Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (HUKD) Eğitim Desteği: (15 Öğrenci)

Bu desteğe BÜTÜN PROGRAMLARDA okuyan öğrencilerimizden Havacılık MYO Eğitim Desteği Kriterlerinde belirtilen şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilir. Adaylarda 1. Sınıf öğrencilerinde KAYIT BAŞARI SIRASI, 2. Sınıflarda da PROGRAM NOT ORTALAMASI BAŞARI SIRASI göz önünde bulundurulacaktır. Okula yeni kaydolan öğrencilerin kayıt başarı sırasının belirlenmesi için OSYM başarı puanlarını gösteren belgeyi veya suretini başvuru formuna ekleyeceklerdir.

Eğitim desteği kriterlerini görmek için tıklayınız.

Eğitim desteği adaylık şartlarını görmek için tıklayınız.

27.09.2022

Öğr. Gör. Mehmet KIRMIZI