ÖĞRENCİLERİMİZİN PROJESİ TÜBİTAK 2209/B PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Uçak Teknolojisi Programı Öğrencilerimizin projesi TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Meslek Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinden Samet Şafak ERTEKİN (Proje Yürütücüsü), Eren EKOL, Yaşar Emre ACARTÜRK ve Efe Kerem Deniz ÇELTEK’in Uçak Teknolojisi Programı Öğretim Elemanı Öğr.Gör.Dr. Alperen DOĞRU’nun danışmanlığında Mana Havacılık Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi ile hazırladıkları " Soğutmalı Termografik Tahribatsız Muayene” başlıklı proje başvurusu TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Bu projede MANA Havacılık firmasının desteği ile termal kamera kullanarak soğutulmuş bir kompozit parçalarda süreksizlik incelemesi gerçekleştiren bir system oluşturulacak ve İHA’ya entegre edilecektir.