TÜBİTAK 2242 PROJE YARIŞMASINDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Uçak Teknolojisi Programı Öğrencilerimizin Projesi TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Bölgesel Yarışmada İkincilik Ödülü kazandı.

Meslek Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinden Mehmet Ensar ATEŞ (Takım Kaptanı), Murat Zübeyir AYBASTI ve Ahmet Eren YAPAR Uçak Teknolojisi Programı Öğretim Elemanı Öğr.Gör. Alperen DOĞRU’nun danışmanlığında gerçekleştirdikleri “Filaman Birleştirme Ekipmanı” başlıklı proje TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştirma Proje Yarışmasında Bölgesel Yarışmada Makina İmalatı ve Otomotiv kategorisinde ikincilik ödülü kazandı.

Projede, günümüzde farklı endüstrilerde prototip ve hatta son ürün üretmek amacıyla kullanılan Eklemeli İmalat Yöntemlerinden Erimiş Filaman Ekstrüzyonu (FFF) yönteminde kullanılan polimer filamanların birbirine kaynak edilmesini sağlayan ekipman tasarlanmış ve prototip üretilmiştir. Proje ile geliştirilen ekipman farklı polimer filamanların birbirine kaynatılmasını sağlayacak şekilde ısı kontrollü ve farklı çaplardaki filamanların birleştirilmesine imkân sağlayacak yolluklara sahiptir. Üretilen ekipman ile farklı polimerler kaynak edilmiş ve birleşme kabiliyetleri test edilerek optimum parametreler belirlenmiştir.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.