canlı destek

Hakkımızda

Ege Üniversitesinin on meslek yüksekokulundan biri olan Havacılık Meslek Yüksekokulu, Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2010 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan uçak teknolojisi ve 2013 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programlarını bünyesine alarak 2015 yılında kurulmuştur.

Havacılık Meslek Yüksekokulu; hızla gelişmekte olan havacılık sektörünün nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamak üzere 2 örgün programda eğitim-öğretim faaliyetleri yürütmektedir.

Okulumuzda bulunan programlarda isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Her yıl yaklaşık olarak uçak teknolojisi ve sivil hava ulaştırma işletmeciliği programlarına 50’şer öğrenci kayıtlanmaktadır.

Eğitim ve öğretim faaliyetleri Gaziemir ilçesi Sarnıç beldesinde, İzmir Adnan Menderes Havalimanının yanında bulunan Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisinde sürdürülmektedir. Tesiste 6 küçük uçak kapasiteli hangarın yanı sıra imalat-yapısal, itki sistemleri, mekanik test-ölçme, kompozit, elektrik-elektronik (aviyonik), tahribatsız muayene, radyografi, lojistik ve bilgisayar laboratuvarları ve atölyeleri bulunmaktadır.

Toplam 6600 m2 alana kurulu olan tesiste ayrıca 200 kişilik bir konferans salonu, seminer salonları, derslikler, kütüphane, bürolar, kantin, spor alanları ve otopark bulunmaktadır.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ